Hogyan használjuk a teafaolajat?

A teafaolaj a Malaleuca fák leveleiből készülnek és ez az anyag a legkülönfélébb betegségek gyógyítására alkalmas. Íme néhány ok, ami miatt érdemes rendszeresen tartani belőle otthon.

teafaolaj3

Bőrbetegségek kezelése

A teafaolajjal hatékonyan lehet gyógyítani a kisebb vágásokat és horzsolásokat, ha a felület megtisztítása után néhány csepp olajat követlenül a sebbe öntünk. Ezt meg lehet tenni úgy is, hogy egy vattát átitatunk és ezt helyezzük a sebbe, amit ezt követően lekötözünk.

A teafaolajjal hatékonyan lehet kezelni az aknét is, ha 20-40 cseppet hozzáadunk a hagyományos arclemosónkhoz. Így egy idő után az arcbőr egészséges és tiszta lesz, mentes a pattanásoktól.

A zúzódásokat, duzzanatokat is hatékonyan lehet enyhíteni a teafaolajjal. A bütyök fájdalmát könnyedén enyhíthetjük, ha 5 csepp teafaolajat eloszlatunk valamilyen hordozóolajba és ezzel kenegetjük az érintett területet.

Az égések kezelésére is hatékony a teafaolaj - az égési sérülést először le kell hűteni vízzel, majd néhány perc múlva 5 csepp teafaolajat és 1 teáskanál mézet összekeverünk és ezt helyezzük a sérülésre.

A bőrkeményedésekkel és a tyúkszemmel is hasonlóan elbánik a teafaolaj. A területet be kell masszírozni a hordozóolajban feloldott hatóanyaggal naponta kétszer. Miután a bőrkeményedés ily módon megpuhul, könnyedén el lehet távolítani azt.

A fekélyeket és keléseket is lehet kezelni a teafaolajjal, csak az a fontos, hogy az olajat hígítatlanul, közvetlenül alkalmazzuk a kelésen.

A cserepes ajkakat 1-2 csepp teafaolajjal lehet kezelni. Ezzel az anyaggal meg lehet előzni, hogy kiszáradjon az ajak.

Allergia, asztma

Az allergiákat is képes csökkenteni a teafaolaj - ilyen esetben lehet helyileg használni a mellkasba, a hasba vagy a lábak reflex pontjaiba bemasszírozva. Hatékonyan képes enyhíteni az asztmát is, csak annyit kell csinálni, hogy néhány csepp teafaolajat csepegtetünk egy lábas vízbe, majd inhalálunk ennek gőzében.

Légfrissítőként is kiváló.

Tartsunk a lakás különböző pontjain teafaolajban áztatott pamutgolyókat. Amikor szembesülünk a főzés kellemetlen szagjaival, a nedvesség okozta dohossággal vagy valamilyen betegséggel, akkor érdemes a teafaolajjal frissíteni a levegőt és eltávolítani az egyéb kellemetlen aromákat.

Arthritis esetében.

Annak érdekében, hogy csökkentsük a fájdalmat, ami az ízületi problémákhoz kapcsolódik, adjunk 2 dl szőlőmagolajhoz 20 csepp teafaolajat. Masszírozzuk be ezt a keveréket az érintett területen naponta 2-3 alkalommal.

A rossz lehelet eltávolítására

1 dl vízbe érdemes 1 csepp teafaolajat tenni és ezzel gargalizálni, ha meg szeretnénk szüntetni a rossz leheletet. Ne nyeljük le a vizet, de ismételjük meg ezt a folyamatot naponta többször.

A baba ápolásában is fontos lehet.

A pelenkát is be lehet spriccelni friss teafaolajos vízzel, hogy megelőzzük a baba fenekének kipirosodását.

Bronchitis, asztma

Adjunk 1-2 csepp teafaolajat egy tál forró vízhez és efelett inhaláljunk, majd 1-2 csepp teafaolajat masszírozzunk be a mellkasunkba is, ha bronchitisben szenvedünk.

Fertőtlenítés teafaolajjal

Teafa olaj 10 ml - 100%Ausztrál (Dr. Herz)

-35% Teafa olaj 10 ml - 100% Ausztrál (Dr. Herz)

100%-os természetes illóolaj, aromaterápiára is. A Dr. Herz® Ausztrál teafaolaj nemcsak gomba-, baktérium- és vírusölő tulajdonsága miatt kedvelt, hanem azt is igen nagyra becsülik, hogy a teafaolaj nem károsítja sem a szöveteket, sem a nyálkahártyát.

Ár: 1295 Ft
1990 Ft
Megnézem

Swimseal fülcsepp vízokozta fülgyulladás ellen 7,5ml

Swimseal fülcsepp víz okozta fülgyulladás ellen 7,5ml

Kapott már Ön, vagy gyermeke fülgyulladást uszodában, természetes vizekben?

Ár: 5290 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!