A teafaolaj a hajhullás kezelésében

A teafaolaj a hajnak és a fejbőrnek a legkülönfélébb módokon lehet hasznára. Ha a hajunk egy eltömődött tüsző vagy a fejbőr bizonyos állapota, pl. korpa miatt hullik, akkor a teafaolaj nagy segítséget jelenthet a probléma kezelésében, mivel képes az elhalt hámsejteket kíméletesen eltávolítani, megszabadítani a fejbőrt a gombáktól és a baktériumoktól és elősegíti az egészséges haj növekedését is. Persze nagyon fontos, hogy beszéljünk orvosunkkal, mielőtt el kezdjük használni a teafaolajat, hogy elkerüljük az esetleges mellékhatásokat.

teafaolaj4

Fejbőr állapotok

A korpa vagy seborrhoea pikkelyes, száraz bőrt eredményez a fejbőrön. Ha ezeket a problémákat nem kezelik, akkor az elhalt bőr megtapad a fejbőrön, eltömíti a hajhagymákat, ami átmeneti hajhullást ereményezhet. A MayoClinic.com szerint a teafaolajjal hatékonyan lehet kezelni a korpásodást és a fejbőr egyéb problémáit. Ennek az lehet az oka, hogy a teafaolaj gombaölő és antibakteriális szerként viselkedik, így folyamatosan dolgozik azon, hogy segítsen megszabadítani minkat a mikroorganizmusoktól, amelyek jól megélnek a fejbőrön és hozzájárulnak a hámló bőrhöz. Azonban további kutatásokra van szükség, hogy meghatározzák a teafaolaj hatékonyságát a hajhullás megelőzésében és kezelésében.

A haj és a fejbőr egészsége

Akkor is, ha nincs semmilyen problémánk a fejbőrünkkel, a gyenge haj és a fejbőr rossz vérellátása is okozhat hajhullást. A samponok durva és vegyi összetevőitől kiszáradhat a fejbőr és a hajszálak is, az állandó hajszárítás elrabolja a hajból a nedvességet, amitől az száraz és töredezett lesz. Azonban a teafaolaj alkalmazásával a tüszők nem halnak el, ezáltal nem kell számolni a hajhullással sem. A teafaolaj hidratálja a hajat és a fejbőrt, segít szabályozni a felesleges faggyútermelét, ami szintén akadályozhatja a haj növekedését. Tehát a teafaolaj több féle hajprobléma esetében nyújthat kitűnő segítséget.

 

Fertőtlenítés teafaolajjal

Teafa olaj 10 ml - 100%Ausztrál (Dr. Herz)

-35% Teafa olaj 10 ml - 100% Ausztrál (Dr. Herz)

100%-os természetes illóolaj, aromaterápiára is. A Dr. Herz® Ausztrál teafaolaj nemcsak gomba-, baktérium- és vírusölő tulajdonsága miatt kedvelt, hanem azt is igen nagyra becsülik, hogy a teafaolaj nem károsítja sem a szöveteket, sem a nyálkahártyát.

Ár: 1295 Ft
1990 Ft
Megnézem

Swimseal fülcsepp vízokozta fülgyulladás ellen 7,5ml

Swimseal fülcsepp víz okozta fülgyulladás ellen 7,5ml

Kapott már Ön, vagy gyermeke fülgyulladást uszodában, természetes vizekben?

Ár: 5290 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!